Καροτόσουπα με κρουτόν και μπέικον

by - 3:01:00 μ.μ.



ΥΛΙΚΑ:
500 γραμμάρια καρότα
2 πατάτες
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κοτόπουλου
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1/4 κούπα λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Κρουτόν και λίγο μπέικον ψιλοκομμένο για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Κόβουμε τις πατάτες και τα καρότα σε κυβάκια.
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια, το πράσο, τις πατάτες και τα καρότα για περίπου 3 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και το σέλινο και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.

Αφού τα λαχανικά μας έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά, προσθέτουμε το τζίντζερ και ποτλοποιούμε τα λαχανικά μας με ένα ραβδομπλέντερ. Αν δεν έχετε ραβδομπλέντερ μπορείτε να το αφήσετε να κρυώσει λίγο και να τα πολτοποιήσετε στο μπλέντερ λίγο λίγο. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Σερβίρουμε την σούπα με λίγο τσιγαρισμένο μπέικον ή/και κρουτον

Καλή όρεξη!!

You May Also Like

0 Comments