Κριθαρότο με μανιτάρια και ντομάτα

by - 2:15:00 μ.μ.

Κριθαρότο με μανιτάρια και ντομάτα

Σήμερα μαγειρεύουμε παρέα μια γρήγορη και εύκολη συνταγή, που όμως δεν υστερεί καθόλου σε γεύση. Η συνταγή αυτή είναι μια από τις πρώτες μου επιλογές όταν θέλω να φτιάξω κάτι γρήγορο αλλά γευστικό, με απλά υλικά που υπάρχουν πάντα στο σπίτι μου. Τι λέτε, ξεκινάμε; 


ΥΛΙΚΑ:
400γρ. κριθαράκι μέτριο
200γρ. μανιτάρια σε λεπτές φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες  μέτριες τριμμένες στον τρίφτη
1 λίτρο βραστό νερό
2 κύβους ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή άλλο ημίσκληρο τυρί της επιλογής σας)
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να πιούν τα υγρά τους.

Μόλις πιούν τα υγρά τους τα μανιτάρια, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και ανακατεύουμε καλά σε υψηλή φωτιά. Όταν εξατμιστούν όλα τα υγρά, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε με μια κουτάλα με κυκλικές κινήσεις για να μην κολλήσει το κριθαράκι. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

Σε μια άλλη κατσαρόλα με βραστό νερό διαλύουμε τους κύβους ζωμού κότας και προσθέτουμε στο κριθαράκι μας μια κουτάλα από το ζεστό ζωμό. Αφήνουμε να το κριθαράκι να απορροφήσει τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε άλλη μια κουτάλα ζωμό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με κυκλικές κινήσεις. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το κριθαράκι. Προσέχουμε μη μας στεγνώσει.

Μόλις δούμε ότι το κριθαράκι έχει μαλακώσει, αλλά στο κέντρο του κρατά ακόμη, σβήνουμε την φωτιά και προσθέτουμε 1 κουταλάκι βούτυρο και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε και πάλι με κυκλικές κινήσεις για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Τσεκάρουμε αν το κριθαρότο μας χρειάζεται αλάτι και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!!!

Κριθαρότο με μανιτάρια και ντομάτα

You May Also Like

0 Comments