Αυγά μάτια σε σάλτσα ντομάτας

απο - 11:20:00 π.μ.




ΥΛΙΚΑ:
Ελαιόλαδο
4 αυγά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες τριμμένες στον τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες στη μέση
2 φύλλα δάφνης
½ κουτ. γλυκού ζάχαρη
Αλάτι
Πιπέρι
Μπούκοβο
Βασιλικό



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τα φύλλα δάφνης και σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες στο τηγάνι μαζί με ½ κούπα νερό, μισό κουταλάκι ζάχαρη, λίγο βασιλικό και μπούκοβο, ελαττώνουμε τη φωτιά στο μισό και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να πήξει ελαφρά (περίπου 15 λεπτά).

Όταν η σάλτσα δέσει βγάζουμε τα φύλλα δάφνης και αλατοπιπερώνουμε.

Με ένα κουτάλι ανοίγουμε χώρο και σπάμε ένα-ένα τα αυγά πάνω στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε τα αυγά και καλύπτουμε το τηγάνι για να ψηθούν σε σιγανή φωτιά.

Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές ή ψητές και φέτα.


Καλή όρεξη!!

Διαβαστε επισης

0 σχόλια

Instagram