Κολασμένη… σοκολατόπιτα!!

by - 1:50:00 μ.μ.


ΥΛΙΚΑ:
225 γραμμάρια βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/3 του φλιτζανιού του λικέρ με γεύση καφέ
3 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφέ σε σκόνη
1 και 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
1 και 1/2 φλιτζάνι απλό αλεύρι κοσκινισμένο
1/4 του φλιτζανιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
1/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη κοσκινισμένο
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Για το γκανάς μαύρης σοκολάτας
180 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα κομμένη σε κομματάκια
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με ζελατίνη και 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
1. Τοποθετήστε το βούτυρο, τη σοκολάτα, το γάλα, 1/2 φλιτζάνι κρύο νερό, το λικέρ, την σκόνη του καφέ και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε ανακατεύοντας περιστασιακά, για 5-6 λεπτά μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει για 30 λεπτά.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και βουτυρώστε ένα ταψί βάθους 6 εκατοστών και διαμέτρου 22 εκατοστών. Αλευρώστε λίγο το ταψί τόσο στη βάση όσο και στα πλαϊνά.
3. Χτυπήστε μαζί τα δύο είδη αλευριού, το κακάο και τα αυγά μαζί με το κρύο μείγμα σοκολάτας.
4. Χύστε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για μιά ώρα
5. Για το γκανάς μαύρης σοκολάτας ανακατέψτε τα δύο υλικά σε ένα πυρίμαχο μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε το μπολ στα μικροκύματα στη μισή ισχύ για 2 λεπτά ανακατεύοντας με ένα μεταλλικό κουτάλι στη μέση του χρόνου. Αφήστε το γκανάς να πήξει για 15 λεπτά στην άκρη.
6. Στρώστε το γκανάς πάνω από τη σοκολατόπιτα. Αφήστε το για δέκα λεπτά να «κάτσει» και σερβίρετε.

Καλή όρεξη!!

You May Also Like

0 Comments